Bohemian oorbellen

Oorbellen

 

Een boho stijl is een kleurrijke, hippie-achtige stijl waarbij veel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen. Je zal het veel zien verschijnen op pinterest of instagram, want het is heel erg in. Waar het eerder vooral een stijl was voor hippies, is het nu voor een veel grotere groep mensen aantrekkelijk geworden. Je hebt bohomian kleding, je kan je huis een bohemian inrichting geven en zo kan je ook bohemian oorbellen kopen. Lees in dit blog meer over Bohemian oorbellen.

 

Handgemaakt

 

Bohomian sierraden worden oorspronkelijk zelfgemaakt door rondtrekkende hippies. Dit zie je vooral in bepaalde landen in de wereld, zoals bijvoorbeeld Costa Rica. Deze handgemaakte sierraden worden vaak verkocht op marktjes of in kleine speciale winkeltjes. Ze zijn allemaal uniek omdat ze handgemaakt zijn en worden meestal met vrolijk gekleurde touwtjes in elkaar geweven. Ze worden meestal voor aantrekkelijke prijzen verkocht, omdat de makers ervan vaak geen dure huren hoeven te betalen. Ze kunnen hun handgemaakte boho oorbellen overal met hun mee naar toe nemen en verkopen. Tegenwoordig worden bohemian sierraden niet alleen meer gemaakt door rondtrekkende hippies, maar hebben veel meer ondernemers het succes ervan ontdekt.

 

Hippie stijl

 

Bij boho oorbellen worden gemaakt in een hippie stijl. Zo zul je veel veren zien, peace tekens of bijvoorbeeld een mini dromenvanger. Ook wordt er soms gewerkt met helende stenen. Ook zal er veel gebruik worden gemaakt van vrolijke kleuren en natuurlijke materialen. De uitstraling die je krijgt is dus een beetje een hippie-achtige uitstraling. Dit zijn ideale oorbellen om te dragen boven een zweverige lange jurk of een leuke yoga out-fit. Ook als verder niet echt een boho stijl hebt kunnen een paar boho oorbellen een leuke toevoeging zijn, die je out-fit op vrolijken.

 

Boho chique

 

Een stroming binnen de boho stijl is Boho chique. Je ziet deze stijl veel terug op populaire festivals zoals coachella, in veel grote kledingwinkels, maar ook in luxe interieurs. Het is heel anders dan de echte hippie stijl, doordat het een mengeling is tussen een wat luxere stijl en de hippie stijl. Het is een stijl die goed verkoopt omdat het een grotere doelgroep aantrekt. Een ander vooorbeeld van een boho chique style zijn dure sierraden, gemaakt van luxe materialen die wel een boho design hebben. Zo past een dure gouden ketting waarin een helende steen is verwerkt goed in de boho chique style. Het design van de boho stijl wordt dus gebruikt, maar de filosofie erachter en de manier waarop het gemaakt is is volledig anders.

 

Leave a Reply