Wat is KYC?

KYC

KYC is een afkorting voor Know Your Customer en is afkomstig van Debiteurenzeker WWFT BV. Bij Know Your Customer gaat het om het leren kennen van zakenrelaties die je met andere collega’s of bedrijven hebt. Hierbij ben je op de hoogte van de personen met wie je zaken doet. Deze manier van ondernemen is de enige juiste manier om reputatieschade te voorkomen. Wanneer je geen idee hebt wat de idealen of deals van een ander bedrijf zijn, kan het namelijk gevaarlijk zijn om met zo’n bedrijf in zee te gaan. WWFT in Debiteurenzeker staat voor de nieuwe wet die onlangs is ingevoerd. Deze wet voorkomt witwassing en zorgt ervoor dat een bedrijf in het geval van witwassing een fikse boete opgelegd kan krijgen. Een slechtere reputatie kan je voor je bedrijf haast niet verzinnen. Daarnaast strijdt de WWFT wet tegen fraude en probeert het de financiering van terrorisme structureel tegen te gaan.

 

Wat doet Debiteurenzeker?

Debiteurenzeker is sinds enkele jaren actief als online applicatie om jou en je onderneming te helpen bij het naleven van de WWFT wet. Omdat het niet altijd eenvoudig is om bepaalde zakenrelaties te achterhalen, biedt Debiteurenzeker de perfecte oplossing. Met de ontwikkelde app is het namelijk mogelijk om andere collega’s of bedrijven te checken; een betere manier van Know Your Customer (KYC) is haast niet te verzinnen. Op hun website kan je als ondernemer zien welke mogelijkheden Debiteurenzeker jou allemaal aanbiedt. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende pakketten beschikbaar, afhankelijk van het soort dienst dat jij de app graag wil laten uitvoeren. Verder kan je als ondernemer een demo aanvragen om even te kunnen zien hoe de check van een persoon of bedrijf in zijn werk gaat.

 

Hoe werkt Know Your Customer (KYC)?

Om een persoon te checken is het noodzakelijk om een nieuw dossier te openen in de applicatie van DebiteurenZeker WWFT BV. Daarna is het mogelijk om zoveel mogelijk persoonsgegevens over deze zakenrelatie in te vullen die je hebt. Denk hierbij aan naam, geslacht, leeftijd en het bedrijf waarin deze persoon werkzaam is. Vervolgens sla je het resultaat op en kan je het dossier vijf jaar lang monitoren. Wanneer je nog vragen hebt over de werking van het systeem kan je een demo aanvragen of je kan contact opnemen met een werknemer van Debiteurenzeker. Zowel telefonisch als per e-mail staat er een medewerker paraat die zal proberen jouw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Ook voor een prijsindicatie is het mogelijk om het bedrijf te raadplegen. Meld je aan bij Debiteurenzeker en Know Your People!

Leave a Reply