Afvallen met behulp van EMS training

EMS afvallen

De afkorten EMS staat voor elektromyostimulatie, oftewel elektrische spierstimulatie. EMS training is een trainingsprogramma waarin de spieren worden versterkt en gestimuleerd door middel van elektroden die in een speciaal pak zijn verwerkt. Deze elektroden staan in verbinding met een extern trainingsapparaat. De kracht die deze elektroden uitstralen kunnen met behulp van een EMS trainingsapparaat ingesteld worden. Zo zullen de impulsen minder krachtig en van kortere duur zijn, dan wanneer je al langere tijd EMS training volgt. Veel mensen zouden graag willen afvallen, maar vaak bereiken zij niet het gewenste resultaat door alleen hun voedingsstijl aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld afvallen door het volgen van EMS training.

De werking van EMS training

Tijdens het volgen van de EMS training trek je speciaal ondergoed aan. Dit ondergoed zorgt voor een betere geleiding van de impulsen die worden afgegeven door de elektroden dan normaal ondergoed. Over dit ondergoed trek je het stimulatiepak aan. Bij dit pak horen bandelektroden welke je bevestigt aan je armen en benen. Vervolgens zal de intensiteit van de elektroden worden ingesteld. Spieren worden getraind door deze eerst aan te spannen en vervolgens te ontspannen. Bij EMS training gebeurt hetzelfde als bij gewone krachttraining die je volgt in de sportschool bijvoorbeeld. Echter is het resultaat bij het volgen van EMS training groter. Dit omdat bij EMS training het effect wordt versterkt door het gebruiken van elektriciteit. EMS training is tevens een goede methode om af te vallen. Dit omdat het verbranden van calorieën sneller gaat dan wanneer je gewoon sport. Ook is het volgen van EMS training minder belastend voor je spieren en gewrichten. Bij sporten in de sportschool worden je gewrichten wel belast, terwijl dit bij EMS training niet het geval is. Zo kun je dus ook op een verantwoorde manier afvallen wanneer je last hebt van gewrichtsklachten.

Het belang van afvallen

Wanneer je kampt met overgewicht is het raadzaam om af te vallen. Door af te vallen is de kans groot dat je jezelf fitter, energieker en vitaler voelt. Niets is zo fijn dan blij te zijn met wie je bent en  jezelf goed voelen. Je kunt van overgewicht allerlei lichamelijke klachten krijgen zoals diabetes, hart- en vaatziekten, gewrichtsklachten etc. Door het volgen van EMS training zal je zowel omvang als gewicht verliezen op de door jou gewenste plaatsen. Hierbij kun je denken aan de benen, buik, armen en billen. Door toename van de spierkracht voel je jezelf vitaler en sterker. Dit draagt bij aan zowel je mentale als je fysieke welzijn. Veel mensen die kampen met overgewicht ervaren gewrichtsklachten. Ook deze klachten zullen naar alle waarschijnlijkheid afnemen door het volgen van een EMS training.

Leave a Reply