Checklist voor als je een feestje plant: dit mag je niet vergeten!

Feestje plannen

Ben jij op dit moment bezig met een feestje te plannen? Dan merk je dat hier heel veel tijd en energie in gaat zitten. Zeker als het voor heel veel mensen is, dan ben je wel een paar maandjes zoet van tevoren. Je kan het feest zo gek maken als je zelf wil. Toch mogen op elk feest een aantal onmisbare elementen niet ontbreken. Zet onderstaande elementen maar op je lijst om er een geslaagde party van te maken.

#1 Lekkere hapjes

Vooral als het feest rond borreltijd is, mogen de lekkere hapjes niet ontbreken. De gasten hebben vaak nog niet gegeten. Toch legt men graag een bodempje om niet te snel dronken te worden. Je kan uitpakken met luxe borrelhapjes Amsterdam met carpaccio of zalm. Voor de meesten volstaat een schaal bittergarnituur.

#2 Voldoende te drinken

Drankjes zijn ook zeker belangrijk. Zorg voor een mix van bier, wijn en fris. Denk ook een beetje aan de gasten die je ontvangt. Op een feest waar veel vrouwen komen zal meer wijn worden gedronken. Cocktails en gin tonics doen het bij iedereen goed. Dan komt het helemaal goed met jouw avondje.

#3 Leuke muziek

Een feest is geen feest zonder muziek. Organiseer jij een borrel die low key is? Regel dan rustige achtergrondmuziek. Een brass band of dj hoort bij avonden waar de voetjes van de vloer moeten gaan.

#4 Decoratie

Maak de locatie extra feestelijk door zelf de ballonnen en de slingers op te hangen. Of nog leuker: laat een professionele stylist komen die partylocaties decoreert. De entree maak je al groots door een toog van ballonnen daar neer te zetten. Dat is toch ontzettend gaaf!

#5 Mooie locatie

Een bedrijfsfeest is leuk, maar niet altijd op het kantoor zelf. Regel een mooie zaal in de stad of ergens bij het strand. Dat maakt de sfeer ook veel meer ontspannen en dat heb je nodig op een feestje.

#6 Heel veel leuke gasten

Feesten doe je ook niet in je eentje. Daar horen andere mensen bij. Verstuur de uitnodigingen op tijd en vergeet natuurlijk niet de dag, tijd en het thema te vermelden. De dresscode is ook heel belangrijk voor op de uitnodiging. Zo weet je zeker dat iedereen het naar zijn zin heeft.

#7 Vervoer naar huis

Is de locatie wat verder weg van de bewoonde wereld of rijden er rond dat tijdstip geen bussen meer? Maak een afspraak met een taxibedrijf om de mensen in de late uurtjes naar huis te brengen. Het is wel zo fijn als iedereen veilig thuis komt.

Leave a Reply