Babyhapjes

Frootie 3

Als je baby net geboren is lijkt het nog heel ver weg; de eerste babyhapjes! Maar als je eenmaal wat aan elkaar gewend bent zul je merken dat de tijd heel snel gaat. Voor je het weet is je baby drie maanden en begin je uit te kijken naar het eerste moment dat je baby echte hapjes gaat eten. De ene ouder kijkt daar wat eerder naar uit de ander. Dat is ook helemaal niet erg. Het is met name belangrijk om te kijken naar je kindje. Begint hij je het eten van je vork af te kijken? Dan weet je zeker dat het tijd is om te beginnen met de eerste babyhapjes.

Vier maanden oud

Als je baby vier maanden oud is mag je beginnen met de eerste hapjes. Het is om het even of je kiest voor groente of fruit, al lijkt het er wel op dat de meeste baby’s fruit lekkerder vinden dan groente. De eerste babyhapjes zijn puur bedoeld om je kindje te laten wennen aan het eten van een lepel, aan nieuwe smaken en aan andere structuren. Hiervoor heeft hij natuurlijk alleen nog maar melk gehad, dus alles is nieuw voor hem. Kijk niet vreemd op als de eerste hapjes niet binnen blijven. Vergelijk het met de eerste keer dat jij iets heel vreemds proeft. Misschien lust je het, misschien lust je het niet of je moet gewoon nog even aan de smaak wennen. Dat is voor baby’s niet anders.

Wat heeft mijn baby nodig?

Het goede nieuws is dat in deze periode van zijn of haar nog korte leventje je baby nog geen voedingsstoffen uit vast voedsel nodig heeft. Vooralsnog heeft hij echt nog genoeg aan wat hij uit de melk haalt. De eerste babyhapjes zijn puur om te oefenen. Je hebt daar best wel even de tijd voor. Pas als je baby zes maanden oud is heeft hij dagelijks fruit en groente nodig. Ook kun je rond die tijd beginnen met het geven van broodkorstjes. Dit is ook met name om je kindje te leren wennen aan nieuwe structuren.

Babyhapjes uit potje of vers bereid?

Je kunt ervoor kiezen om eten uit een potje te doen. Dit is een stuk makkelijker dan zelf het eten bereiden. Je kunt ook voor verse prakjes gaan. Dat kost wat meer tijd, maar is dan ook gezonder dan potjes. Wist je trouwens dat er ook bedrijven zijn die verse prakjes voor baby’s maken? Dan heb je het gemak van een potje, met de gezondheidsvoordelen van vers.

Leave a Reply