Alles wat je moet weten over interim vacatures

 interim vacatures

Voor Interim vacatures zit je goed bij een professioneel recruitment bureau. Een professioneel recruitment bureau heeft een database met vacatures waar je in kan zoeken, maar je kan ook je curriculum vitae naar ze opzoeken en op basis van je profiel en competenties kunnen ze met je meezoeken naar een geschikte vacature bij een van de werkgevers waar ze mee bekend zijn. Ook is het mogelijk om via een professioneel recruitment bureau te werken vanuit een payroll constructie, je eigen BV of eenmanszaak. Op deze manier kan je ook interessante opdrachten aannemen in plaats van dat je vast zit aan een contract. In dit artikel vertellen we je alles over interim vacatures.

Wat zijn interim vacatures

Interim vacatures zijn gespecialiseerde vacatures waar bedrijven zelf geen vaste medewerkers voor in dienst willen nemen. Vaak heeft een bedrijf behoefte aan een bepaald specialisme waar ze zelf geen werknemers voor in huis hebben of beschikbaar hebben. Ook is er een personeelstekort voor mensen met een bepaald specialisme op de huidige markt. Het kan ook zijn dat een bedrijf tijdelijk een opdracht of functie te vervullen heeft vanwege een tijdelijk project of door uitval door bijvoorbeeld ziekte van een vaste werknemer. Bij een interim vacature kan je tijdelijk worden ingezet voor extra inzet of vanwege je deskundigheid. Professionele recruitment bureaus hebben een groot netwerk aan opdrachtgevers en freelancers en tijdelijke werknemers die deze opdrachten graag aanpakken. Bij sommige van deze bureaus kan je ervoor kiezen om in een payroll constructie te werken of vanuit je eigen eenmanszaak of BV als je dat prettiger vindt.

Wat doet een professioneel recruitment bureau

Een recruitment bureau legt een verbinding tussen verschillende vormen van informatie. In dit geval tussen de potentiele kandidaten en de opdrachtgevers. Het zijn informatiespecialisten waarop beide partijen kan vertrouwen en maakt matches tussen beide partijen. Ze hebben veel kennis van de markt waarin hun potentiele kandidaten en opdrachtgevers werkzaam zijn en dit wordt op de beste manier gedeeld. Ook staan ze klaar om waar nodig problemen op te lossen en ontwikkelen ze zichzelf om altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Dit is gebaseerd op het boek geschreven door Malcom Gladwell, genaamd Tipping Point. Oftewel je kan ervanuit gaan dat een professioneel recruitment bureau de belangen van beide partijen zo goed mogelijk behartigd.

Leave a Reply