Fysiotherapie Ridderkerk

Fysiotherapy

Fysiotherapie is een behandeling die zich richt op het bewegingsapparaat van de mens. Met andere woorden, alles wat met het lichaam te maken heeft, waaronder verstaan wordt de botten, spieren en banden. De fysiotherapeut is eigenlijk een expert op het gebied van bewegen. Als je fysiotherapie nodig hebt in de omgeving van Ridderkerk, is fysiotherapie Ridderkerk gemakkelijk te vinden. Je kunt terecht bij verschillende praktijken.

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is bedoeld om lichamelijke klachten te verhelpen, verminderen of te voorkomen. Dit kunnen verschillende soorten klachten zijn zoals pijnklachten, bewegingsklachten, balansproblemen of angstproblemen. Wanneer je veel pijn ervaart aan het bewegingsapparaat, dus niet de inwendige organen, kan een fysiotherapeut je in de meeste gevallen helpen om deze pijn te verminderen of helemaal te verhelpen.

Bij bewegingsklachten, die overigens vaak veroorzaakt worden door pijn, kan de fysiotherapeut door middel van mobilisaties helpen om de beweging van het lichaam weer mogelijk te maken. Dan zijn er nog balansproblemen, hierbij kan de fysiotherapeut helpen om de spieren weer goed sterk te maken en de juiste oefeningen aan te bieden zodat de coördinatie weer terugkomt en daarbij ook de balans. Wanneer iemand veel angst ervaart voor bewegen kan de fysiotherapeut ook een rol spelen dit te verminderen. Kortom, voor alle klachten aan het lichaam ben je bij de fysiotherapie aan het juiste adres.

Voor wie is fysiotherapie?

Het maakt eigenlijk niet uit hoe jong of oud je bent. Je kunt op elke moment dat je klachten ervaart gewoon langs de fysiotherapeut gaan. Tegenwoordig kun je zelfs rechtstreeks naar een fysiotherapeut toe zonder eerst naar de huisarts geweest te zijn. Als de fysiotherapeut na een screening en/of onderzoek denkt dat je toch niet aan het juiste adres bent, stuurt deze je alsnog door naar de huisarts.

Het is wel handig om van tevoren even na te kijken hoe je verzekerd bent. Fysiotherapie wordt namelijk in de meeste gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De hoeveelheid behandelingen die vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering is afhankelijk van de verzekering die je hebt.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Dit is afhankelijk van het soort klacht dat iemand heeft. Maar tijdens het eerste bezoek aan de fysiotherapie wordt er een screening, anamnese en onderzoek gedaan. Dit houdt in dat alle klachten helemaal uitgevraagd en bekeken worden zodat de fysiotherapeut zeker weet dat je aan het juiste adres bent. Hierna start de behandeling van de klachten. Het aantal behandelingen dat nodig is, hangt ook af van de klachten die er zijn.

Leave a Reply