Burn-out

Burn-out

Een burn-out is een aandoening die je krijgt als je voor een te lange tijd te veel stress hebt ervaren. Het wordt daarom ook wel een energiestoornis genoemd. Je bent namelijk al je energie kwijt. Je bent namelijk bij een burn-out zo ontzettend uitgeput dat je zowel mentaal als fysiek niets meer kan presteren. Een burn-out wordt vaak gemeten aan de hand van drie kenmerken. De eerste is uitputting of extreme vermoeidheid. De tweede is het afstand hebben van werk. Het derde kenmerk is het hebben van een lager zelfbeeld van je eigen competenties. Als je een burn-out hebt, kan je ook niet meer werken en is het de bedoeling dat je heel erg uitrust. Alleen dan is er de mogelijkheid om te kunnen herstellen.

Privé kliniek

Soms is het thuis amper mogelijk om uit te rusten. Je kinderen zijn dan nog druk om je heen en je voelt verantwoordelijkheid om nog steeds voor hen te zorgen bijvoorbeeld. Of je krijgt je werk nog niet uit je hoofd. In sommige gevallen kan het dan een oplossing zijn om naar een andere locatie te gaan, waar je echt even rust kan nemen. Dit kan bijvoorbeeld bij een privé kliniek. Als je daar bent, aan de Spaanse Costa Blanca, ben je compleet afgezonderd van je normale leven. Zowel je werk als je gezin kan zo niet meer je rust ontnemen. Hier zal je dan alleen in een appartement verblijven. Hier krijg je meteen een geborgen gevoel. Verder is overal een oase van rust te vinden, waardoor je kunt herstellen van je burn-out en ook persoonlijk kunt groeien.

Burn-out behandeling

In de privé kliniek zal je ook een intensieve behandeling volgen om je burn-out te verhelpen. De eerste stap is al gezet, namelijk door uit je stressvolle leven thuis weg te gaan. Doordat er in de privé kliniek individuele behandelingen worden voorbereid, is de hulp speciaal aangepast op jouw situatie. Heb je een burn-out door een te hoge stressvolle functie? Of had je al veel stress door een scheiding en is het te veel om te combineren met je werk? Elke situatie heeft een andere oplossing nodig. Het doel is namelijk om de stress te verminderen. Door de individuele behandeling worden er snel resultaten geboekt. Ook werkt dit erg efficiënt, want vaak wordt er binnen een korte tijd al vooruitgang geboekt. Daarnaast wordt er aan het einde van de behandeling ook voorbereid op hoe je thuis je leven zal moeten voortzetten.

Leave a Reply