Alles wat je moet weten over ZZP vacatures

ZZP vacature

Als je als ZZP’er werkt dan ben je misschien regelmatig opzoek naar ZZP vacatures. Alleen wat zijn nu de juiste plekken om deze te vinden? Opties hiervoor zijn online platforms zoals Upwork, Freelancer.com, zoeken op websites zoals Indeed.nl, Facebook groepen of via een professioneel recruitment bureau. Het is niet altijd makkelijk om vaste cliënten te krijgen of opdrachten te vinden die aansluiten bij je specialisme. In dit artikel lees je alles over ZZP vacatures.

Kiezen voor een recruitment bureau voor ZZP vacatures

Je kan ervoor kiezen om een professioneel recruitment bureau hiervoor in te huren. Deze kunnen gespecialiseerd zijn in bepaalde specifieke sectoren zoals de techniek of ICT. In de afgelopen jaren zijn deze steeds meer gaan werken met ZZP’ers, omdat hier meer vraag naar is en ze niet vast zitten aan contracten. Ook vinden veel ZZP’ers het prettiger om een factuur in te dienen of tijdelijk via een payroll constructie aan het werk te gaan. Sommige van deze recruitment bureaus hebben specifieke opdrachtgevers die tijdelijk een professioneel nodig hebben voor een extra inzet of vanwege hun deskundigheid voor een specifiek project of vanwege uitval van een vaste medewerker door bijvoorbeeld ziekte. Ook binnen markten met een bepaald specialisme is er vaak een tekort een personeel. Een professioneel recruitment bureau zorgt ervoor dat ze door hun kennis van de markt waarin hun opdrachtgevers en potentiele werkzaam zijn, door te luisteren naar de wensen van beide partijen en eventuele problemen tussen hun op te lossen voor goede matches tussen de beide partijen. Op het moment dat je in hun database een opdracht tegenkomt die past bij je expertise kun je hierop reageren door je curriculum vitae op te sturen en als je profiel en competenties bij de opdracht aansluiten dan neemt het recruitment bureau contact met je op. Mocht dit niet het geval zijn dan kan je alsnog bij hun aangeven dat je opzoek bent naar een geschikte opdracht en ze zullen contact voor je opnemen met hun opdrachtgevers. Aangezien ze over een breed netwerk beschikken weten ze vaak waar eventuele mogelijkheden zullen zijn.

Andere mogelijkheden voor ZZP vacatures

Andere opties zijn om te zoeken binnen platforms zoals Upwork of Freelancer. Hier liggen alleen vaak de uurlonen een stuk lager en reageren erg veel kandidaten op de aangeboden opdrachten. Andere opties zijn Google, via een website zoals Indeed of via Facebook groepen. Ook hierbij geld hetzelfde, vaak zijn er vele responses of zitten er bepaalde eisen aan die een recruitment bureau voor je er gelijk uitfiltert.

Leave a Reply